Jak schudnąć w 30 dni?

Wiele osób marzy o idealnej sylwetce. Niestety nie zawsze i dla każdego jest systematyczne, wielomiesięczne odchudzanie czy zmiana trybu życia. Wciąż wiele z nas zaczyna walkę ze zbędnymi kilogramami krótko przed urlopem czy przed ważnym wydarzeniem. Wtedy jednak okazać się może, że nie jest to wcale takie proste i waga nie zmniejsza się tak jak przypuszczaliśmy. Podpowiadamy co zrobić, by w 30 dni znacznie schudnąć, jednocześnie by proces ten przebiegał bez uszczerbku na naszym zdrowiu.

Białko, błonnik, woda – to sprzymierzeńcy każdej diety!

Osiągnięcie idealnej sylwetki powinno przebiegać dwutorowo. Z jednej strony powinniśmy zwrócić uwagę na aktywność fizyczną, która w tym okresie powinna być zwiększona. Z drugiej strony nie może się to udać bez odpowiednio dopasowanej diety. Co rusz pojawiają się nowe „diety cud”, których założeniem jest szybka utrata wagi. Zazwyczaj są to diety eliminacyjne, które w dłuższej perspektywie nie są zdrowe dla naszego organizmu, a także to właśnie one zazwyczaj są przyczyną powstawania efektu „jo – jo”. Na dietach eliminacyjnych trudno jest także wytrzymać, ze względu na spore restrykcje żywieniowe. Najbezpieczniej jest ograniczyć ilość spożywanego cukru, a także tłuszczy. Należy też zdać o to, by ilość węglowodanów nie była zbyt wysoka.

Szybka utrata wagi

Jednym ze składników, który pojawia się w praktycznie każdej diecie jest białko. To właśnie ono posiada właściwości termogeniczne i ma wpływ na przyspieszenie metabolizmu. Białko nie jest łatwo trawione i organizm w tym celu potrzebuje znaczne ilość energii. Najlepiej białko jest dostarczać w postaci chudych mies takich jak drób, czy cielęcina, ryb, owoców morza oraz chudych nabiałów. Drugim, niezwykle potrzebnym składnikiem podczas odchudzania jest błonnik. to właśnie on pochłania wodę już w żołądku i sprawia, że czujemy się szybciej syci. Ma też duży wpływ na przyspieszenie przemiany materii, to właśnie dzięki niemu możemy się regularnie wypróżniać. Błonnik znajduje się przede wszystkim w roślinach strączkowych a także w warzywach i owocach.

Poprzedni artykułDieta ketogeniczna – jadłospis, zasady, efekty
Następny artykułJak szybko schudnąć z ud, brzucha lub z biustu?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj